Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Oljepriset rusar

  Priset på råolja nådde idag 108 dollar fatet, det högsta sedan september 2008 strax innan finanskrisen. Det finns en rad orsaker till prisökningen men bedömare menar att konflikten i Libyen spelar en viss roll. Ett av Libyens oljefält har redan stängts ner som en solidaritetsaktion med demokratiaktivisterna, uppger The Economic Times.

  Libyen är världens artonde största oljeexportör och den första stora oljenationen bland de diktaturregimer i Nordafrika och mellanöstern som den senaste tiden har utmanats av sitt folk. Om demokrativågen når länder som Iran och Saudiarabien kommer detta med största sannolikhet att innebära ökad orolighet på oljemarknaden.

  Carl Bildt och EU:s övriga utrikesministrar har hittills haft svårt att sätta ner foten mot Libyens diktator Gaddafi eller ens enas om sanktioner mot densamme. EU är Libyens viktigaste handelspartner när det gäller olja.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.