Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Oljeutsläpp värre än befarat

  Oljeutsläppet som Supermiljöbloggen rapporterade om förra veckan har utvecklats till Nya Zeelands värsta maritima miljökatastrof.

  Det var i onsdags som fraktfartyget ”Rena” gick på grund utanför Tauranga och myndigheterna rapporterar om att ungefär 300 ton av de totalt 1700 ton tungolja ombord nu har läckt ut. Jämfört med utsläpp från oljetankrar eller oljeriggar är inte 1700 ton särskilt mycket men det känsliga området gör att en ekologisk katastrof hotar. Viken ”The Bay of Plenty” är hem för olika typer av fåglar som pingviner och toppskarv och området besöks ofta av delfiner, tumlare och valar.
  Under tisdagen sa Nick Smith, miljöminister i Nya Zeeland följande:

  I’d like to acknowledge this event has come to a stage where it is New Zealand’s most significant maritime environmental disaster.

  Försök att minimera ytterligare utsläpp pågår men arbetet med att pumpa ut den kvarvarande oljan har försvårats av hårt väder. Räddningsarbete med att rengöra stränder och rädda fåglar utförs av räddningsarbetare med hjälp av privatpersoner. Varför fartyget gick på ett välkänd grund i lungt väder undersöks nu.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.