Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Öppen strid mellan C och M om vindkraften

  Näringsminister Maud Olofsson (c) och Försvarsminister Sten Tolgfors (m) tycks ha helt olika uppfattningar i frågan om försvarets rätt att stoppa vindkraftverk. Efter gårdagens debattartikel i SvD där flera tunga aktörer varnade för att försvaret kan stoppa så många som 1 000 vindkraftverk för sammanlagt 25 miljarder var Maud Olofsson (c) kritisk:

  – Jag tycker det är ytterst bekymmersamt, folk som har investerat i det här och har levt med utbyggnaden i tio års tid, sa Olofsson till Ekot. Olofsson menar att försvarets agerande är ”märkligt” och att de borde ”acceptera läget”.

  Försvarsminister Sten Tolgfors (m) är, i motsats till Olofsson, nöjd med hur försvaret agerat.

  – Det var bra att försvaret självständigt gick igenom det här, det vill säga det var inte en politisering av frågan, säger Sten Tolgfors till Västnytt.

  Men Tolgfors bild av att försvaret självständigt fattat beslut i frågan stämmer inte, enligt försvarsmakten själva.

  – Under arbetet har vi regeringskansliet med på det här arbetet, säger Carl-Johan Edström, sektionschef försvarsmakten.

  Antingen har Tolgfors rätt, vilket i så fall betyder att försvarsmakten själva kan sätta sig i vägen för Sveriges omställning av energisystemet. Eller så har regeringskansliet haft ett finger med i spelet. I så fall far Tolgfors med osanning och vägrar erkänna att Moderaterna kört över Centern i frågan. Frågan är vilket som är värst.

  Fler medier: SR Nordnytt, SMP, SR Blekinge, SR Östnytt

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.