Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Oron stiger kring den ineffektiva kärnkraften

  Skepsisen ökar kring kärnkraftens möjlighet att förse de svenska hushållen med el i vinter. Sex av tio reaktorer står nu stilla och Jan Guillou skriver idag i Expressen:
  Det börjar bli ett bekant mönster. 2008 var tre reaktorer avstängda under hela hösten och ingen av dem kom igång före jul.”
   
  DN rapporterar att elnäten redan nu har problem med att leverera tillräckligt med el till sin kunder.
   
  ”Det är fortfarande varm väderlek och ändå tvingas vi starta oljekondens för att under vissa kritiska timmar kompensera för det stora bortfallet av kärnkraftsel, säger generaldirektören Mikael Odenberg.
   
  Efter katastrofen i Fukushima har kritiska röster höjt kring säkerheten på anläggningarna. Nyheter24 skriver om verket i Forsmark, som 2006 stod strömlöst i hela 23 minuter. Efter detta har mer resurser slagits an till kontroller av anläggningarna, men Lennart Carlsson, chef för kärnkraftsäkerhetsenheten på Strålsäkerhetsmyndigheten, erkänner att åldern kan vara en faktor kring att fler och fler brister upptäcks på anläggningarna:
   
  ”I några avseenden utesluter jag inte det, att det är utrustning som krånglar på grund av åldersproblem.”
   
  SMB har rapporterat om möjligheterna för Sverige att ställa om till 100 % fossilfri energi. Frågan är varför politikerna väntar?

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.