Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Paradisöar snart självförsörjande på el

  Allt fler ögrupper i Stilla havet är på väg att bli självförsörjande på el. Det är främst solenergi som ersätter fotogen, bensin och naturgas, som tidigare behövts importeras från Nya Zeeland.

  Ön Tokelau med ett invånarantal på runt 1500 har idag ersatt 93 procent energibehovet med energi från solkraft. De få dagar som solen inte skiner på dessa öar kommer extra generatorer drivas på palmolja från öarnas alla kokospalmer.

  Men även Maldiverna, en betydligt större ögrupp, satsar på att bli helt klimatneutrala inom tio år, vilket skulle göra Maldiverna till världens första klimatneutrala land. Stora delar av Maldiverna ligger idag enbart några meter över havsytan och hotas av att vattennivåerna världen över stiger på grund av den globala uppvärmningens smältande av is.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.