(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Peak kaffe?

Kaffet blir allt dyrare

De senaste åren har har skördarna minskat i Sydamerikas främsta kafferegioner som ett resultat av en temperaturökning i området.

För att odla kvalitativa kaffebönor som Arabica-bönan krävs det att förutsättningarna är optimala. Den globala uppvärmningen har rubbat temperaturbalansen och gjort det svårare att odla kvalitativa bönor.

I en tid där vi ser att matpriserna ökar i takt med att osäkerheten kring klimatpåverkningar blir allt mer omfattande ser vi även att priset på en vissa råvaror ökar mer markant. Kaffet är en skördesvara som har ett förhållandevis högt kilopris och därför kan vi se en mer tydlig prisökning. Om den globala uppvärmningen ökar finns det en risk att bra kaffe blir en lyxvara.

(Läs mer om temperaturökning och uppvärmning i artikeln – Majskördar hotas, för mer information.)

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.





    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Du kan nu spara nyheter!

    Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

    OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.