Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Peak kaffe?

  Kaffet blir allt dyrare

  De senaste åren har har skördarna minskat i Sydamerikas främsta kafferegioner som ett resultat av en temperaturökning i området.

  För att odla kvalitativa kaffebönor som Arabica-bönan krävs det att förutsättningarna är optimala. Den globala uppvärmningen har rubbat temperaturbalansen och gjort det svårare att odla kvalitativa bönor.

  I en tid där vi ser att matpriserna ökar i takt med att osäkerheten kring klimatpåverkningar blir allt mer omfattande ser vi även att priset på en vissa råvaror ökar mer markant. Kaffet är en skördesvara som har ett förhållandevis högt kilopris och därför kan vi se en mer tydlig prisökning. Om den globala uppvärmningen ökar finns det en risk att bra kaffe blir en lyxvara.

  (Läs mer om temperaturökning och uppvärmning i artikeln – Majskördar hotas, för mer information.)

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.