Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Politikerna måste skärpa tonen om marin nedskräpning”

  Våra hav är på väg att bli världens största plastsoptipp. Det menar representanter från Håll Sverige Rent och Projekt Ren Kust i Bohuslän.

  I en debattartikel som publicerades häromdagen i Göteborgsposten, skriven av bland annat vd:n på Håll Sverige Rent, Anna Linusson, menar debattörerna att Sveriges politiker bör sätta som mål att mängden avfall som hamnar i havet ska minska med 50 procent innan år 2020.

  För att nå dit behövs flera åtgärder genomföras. Bland annat måste det satsas ”mer på utbildning och kampanjer för att öka medborgarnas medvetenhet”, samt sättas krav på ”att plastindustrin tillverkar produkter där återvinningstanken är med under produktdesignen”.

  ”Våra hav förvandlas med snabb takt till världens största plastsoptipp, vilket även drabbar Sverige”, skriver artikelförfattarna, som konstaterar att ”det är dags för svenska politiker att skärpa tonen”, inte minst på EU-nivå.

   

  Läs också: Så kan du minska din onödiga plastanvändning – 11 tips från #plastriot

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.