Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Positiva nyheter: Avskogningen i Brasilien minskar

  I Brasilien kan du hitta 63% av Amazonas regnskog. Regnskogen har utsatts för hård skövling under de senaste decennierna, men i Brasilien ser det nu bättre ut. Nivån ligger nu lägre än den gjort på 24 år, enligt times of india.

  Foto av tauntingpandaFlickr

  Bakom undersökningen står Brazil’s National Institute for Space Research som varje år kontrollerar avskogningen via satellitbilder. Brasilien närmar sig nu målet att ha minskat avskogningen med 80% från 1990 till 2020, då minskningen idag ligger på 76%.

  Regnskogen är enormt viktigt för överlevnaden av många arter, för befolkningen som lever av den och för klimatet. Skogen hjälper till att rena luften och ta upp koldioxid, och avverkningen innebär ofta frigörande av mer koldioxid i atmosfären.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!