Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Pressekreterare förnekar Carlgrens kärlek till motorvägar

  Kort resumé: Supermiljöbloggen avslöjade häromdagen att en försvinnande liten del av Sveriges bilar år 2020 kommer drivas av el. Effektbloggen hakade på och kryddade med lite färsk statistik om peak oil.

  Sen börjar det roliga. Miljöminister Andreas Carlgrens pressekreterare uppges ha kontaktat Effektbloggen och förnekat att Carlgren någonsin uttryckt att motorvägar skulle vara bra för klimatet.

  Effektbloggen har därefter publicerat en föredömlig sammanställning av Carlgrens mest innerliga kärleksförklaringar till bilen och motorvägen. Som till exempel den här:

  Han får frågan: Får trafiken fortsätta öka? och svarar: Jag tror till och med att den måste öka. Det är ju det som är min poäng. Därför att jag tror det är bra att trafiken ökar.

  Stockholmscentern går ännu längre och menar att Sveriges fordonsflotta ”möjligen” kan vara helt fossilfri redan år 2020.

  Enligt energimyndighetens allra mest optimistiska scenarier kommer kanske 13-14 procent av energin inom transportsektorn komma från icke-fossila källor 2020. Mer troligt är 11-12 procent.

  Om Centerpartiet har egna prognoser som visar att experterna på energimyndigheten räknat fel på sisådär 85 procentenheter så är det nog dags att publicera dem nu. Det här är inte roligt längre.

  Och inte nog med det. Idag går även Riksrevisionen ut och kritiserar regeringens optimism när det gäller vägbyggen. Trafikverket har enligt uppgift inte någon koll på kostnaderna för byggandet av vägar. Revisorerna drar slutsatsen att regeringen och Vägverket ”inte gjort tillräckligt för att säkerställa en god kostnadskontroll”. Det är alltså skattepengar vi har att göra med här.

  Uppdatering: Se även Badlands Hyenas fina illustration.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.