Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Prins Charles: ”Hur kan ni se era barnbarn i ögonen?”

  Prins Charles var inbjuden till EU-parlamentet för att tala om klimatet inför företagsledare och parlamentariker. Och det var ord och inga visor som kom från den kungligheten. Han tog till exempel fasta på sambandet mellan återhämtningsförmågan hos jordens ekosystem och nationalekonomin och tog upp skyddet av regnskog som förutsättningen om vi ska kunna stoppa klimatförändringarna.

  ”Om jordens livsuppehållande system bryts ner, vilket det verkar som att de redan har börjat göra, om de systemen blir svaga eller till och med kollapsar, om naturens tillgångar förlorar sin naturliga återhämtningsförmåga – hur lång tid kommer det då att ta innan våra ekonomiska tillgångar och våra ekonomiska system också förlorar sin återhämtningsförmåga?”

  Slutligen vände han sig till alla klimatskeptiker, som han anser håller på med ett hänsynslöst roulettespel och har en frätande effekt bland allmänheten.

  ”Hur ska dessa människor se sina barnbarn i ögonen och erkänna att de försummat deras framtid?”

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.