Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Problem hos belgiska kärnkraftverk

  Belgiska myndigheter har valt att stänga ned två av landets reaktorer på grund av konstruktionsfel, nu vill EU undersöka om samma fel finns hos den svenska kärnkraftsreaktorn Ringhals 2, skriver Greenpeace.

  Felen som upptäckts handlar om sprickor i reaktortanken och ska vara tillverkningsrelaterade, vilket innebär att liknande fel kan finnas på ett flertal andra reaktorer runt om i världen. En av de reaktorer som skulle kunna ha samma fel är Ringhals 2. Ringhals har tidigare haft ett antal problem med säkerheten, bland annat var det där som en dammsugare började brinna i reaktoranläggningen, vilket gjorde att reaktorn fick stängas av i ett år, och hela kärnkraftsanläggningen står under särskild tillsyn från strålskyddsmyndigheten sedan 2009, på grund av att säkerheten upplevs som för låg av myndigheten.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.