Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Protester mot EUs utsläppskrav för flyg

  Nya regler som innebär att flygbolag som lyfter och landar i EU ska omfattas av handeln med utsläppsrätter skapar ilska. Protester hörs från Kina, USA, Indien, Kanada och Ryssland.

  Det är länder och flygindustri utanför EU som nu protesterar mot att få ökade kostnader. Från Kina kommer hot om bojkott av europeiska flygplan och det spekuleras om flygbolag kommer att rita om rutter via exempelvis Mellanöstern. EU:s domstol prövar nu, på grund av amerikansk flygindustri, om det är lagligt för EU att kräva att icke-europeiska bolag ska dras in i utsläppshandeln, dom väntas i början av nästa år.
  Flyget är det transportslag som har störst klimatpåverkan och samtidigt den del av transportsektorn som ökar snabbast. Utsläppsrätterna som börjar gälla från årsskiftet fördelas genom att 83 procent delas ut gratis, 15 procent auktioneras ut och 3 procent reserveras för eventuella nya aktörer.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.