Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Regeringen är splittrad i bilfrågan

  Supermiljöbloggen rapporterade igår att centern och miljöminister Lena Ek har svängt i bilfrågan och nu vill att vi ska minska vårt bilåkande. Under gårdagskvällen Rapport (17.20 in i inslaget)  visade det sig dock att regeringen är splittrad i frågan. Infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd från moderaterna vill till skillnad från miljöministern att vi ska fortsätta med vårt miljöförstörande bilåkande.

  Vi har alltså en miljöminister som säger

  Vi behöver minska trafiken, upprepar Lena Ek. Det behövs om vi ska klara våra ambitiösa klimatmål. Detta är vår tids ödesfråga.

  Och en infrastrukturminister som säger

  Trafik och transportarbetet kommer att öka och jag tycker i grunden att det är positivt.

  Frågan om bilåkandet får öka eller inte är avgörande för vilka styrmedel som används. Hur många bilvägar som byggs, hur mycket som satsas på kollektivtrafik och cykelvägar samt inte minst för frågan om nivån på bensin och dieselskatten. Att två ministrar i samma regering har så fundamentalt olika uppfattning är uppseendeväckande. Frågan är om regeringspiskan kommer vina över Lena Ek och att hon kommer ändra sig precis som hon gjorde angående nivån på utsläppsminskningarna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.