Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Regeringen föreslår försvagning av fiskexpertisens roll i miljöprövningar

  I kölvattnet av omorganiseringen i samband med bildandet av den nya havs och vattenmyndigheten riskerar nu oberoende fiskexpertis att försvinna. Försvagningen beror på regeringens förslag innebär att fiskeriverkets utredningskontor läggs ner. Den oberoende ställning som experterna har idag skulle försvåras när experterna sprids ut på länsstyrelserna. Experter på fiskeriverkets utredningskontor i Göteborg är mycket kritisk till förslaget:

  I fjol lämnade vi över 500 yttranden till miljödomstolarna och nästan 400 samrådsyttranden inför domstolsansökningar. En flytt till länsstyrelserna skulle innebära att det blir en viktig instans färre i miljöprövningen som kan värna om vattenmiljön. En nationell myndighet väger tungt i domstolsprocessen.säger Malin Hemmingsson till Miljöaktuellt

  Förslaget kommer från början från Björn Risinger som den 1:a juli, när den nya myndigheten bildas, tillträder som generaldirektör för Havs och vattenmyndigheten.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.