Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Regeringen fortsätter subventionera kärnkraften

  Regeringen beslutade i torsdags att skjuta upp en en utredning som skulle ha lämnats in idag till miljödepartementet. Orsaken: den ville att kärnkraften skulle betala för sina egna kostnader, det skriver Ekot.

   
  Bland annat strålsäkerhetsmyndigheten har utrett vad som är en rimlig kostnad för kärnkraftsbolagen att betala per kilowattimme, för att ta hand om kärnavfallet. Men enligt förhandsbeskeden ville utredningen öka kärnkraftsbolagens kostnader från 2 öre per kilowattimme upp till 6 öre per kilowattimme. Men efter protester ifrån kärnkraftsbolagen har utredningen nu skjutits upp. Bolagen hävdade bland annat att vinstmarginalen då blir för liten, och att färre kommer vilja investera i kärnkraft. Med andra ord, kärnkraften är olönsam om den bär sina egna kostnader. Beskedet ligger i linje med vad supermiljöbloggen tidigare rapporterat, i Storbritannien har kärnkraftsbolagen dragit slutsatsen att kärnkraft bara är lönsamt med statligt stöd, och flera länder har börjat avveckla teknologin helt.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.