Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Regeringen skär ner på miljöforskning och utbildning


  Regeringen skär i sin budget ner anslagen till Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) med 30 miljoner kronor. Det innebär att populära utbildningar hotas.  I en debattartikel på SvD Opinion förklarar representanter för SLU att de tvingas göra nedskärningar i populära utbildningar på grund av regeringens minskade anslag i den nya budgeten. Bland de hotade utbildningarna nämns jägmästarprogrammet, djurskötarprogrammet och veterinärprogrammet.
  SLU är unikt i sin klass och många av utbildningarna ges bara där. 30 miljoners minskning innebär till exempel att 400 elevplatser eller 30 lärare försvinner från skolan.

  Denna nedskärning rimmar illa med Alliansens ofta upprepade mantra om att det behövs mer forskning i miljöfrågor innan åtgärder kan genomföras. Folkpartiet skrev så sent som i våras ”Dags att satsa på klimat och jordbruk”.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.