Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Regeringen stoppar miljösmarta kostråd

  Livsmedelsverket har i flera år jobbat med att ta fram kostråd med fokus på miljö och hälsa, men nu har regeringen valt att stoppa kostråden med hänvisning till att de kan utgöra ett handelshinder, rapporterar SR

  Redan för ett år sedan valde EU att stoppa kostråden för första gången eftersom de tipsade om att man skulle köpa närproducerat. Sedan dess har Livsmedelsverket försökt göra om kostråden så att de inte ska utgöra något handelshinder, och samtidigt vara användbara för konsumenten.

  Men nu har kostråden stoppats för gott, och den här gången var det regeringen som gjorde motstånd. Anna-Karin Johansson på Livsmedelsverket säger till Sveriges Radio att kostråden till slut blev så urvattnade att de fick skrotas. Flera års arbete med konsumentupplysning går därmed förlorat. Enligt landsbygdsminister Eskil Erlandsson så stoppades kostråden eftersom han hade fått många påpekanden ifrån andra medlemsländer om frågan.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.