Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Regeringens klimatpolitik kritiseras

  Regeringens klimatpolitik bygger på dubbelmoral, menar socialdemokraterna Sara Karlsson och Matilda Ernkrans i en artikel på SvD debatt idag. Anledningen är att regeringen vill förindra företag från att köpa en viss sorts utsläppsrätter som har tveksam effekt, men inte har något emot att Sverige som nation köper samma utsläppsrätter


  ”Trots att Sverige stöttat förbudet (mot de tveksamma utsläppsrätterna) har miljöminister Andreas Carlgren inget emot att Sverige som nation köpt de tveksamma krediterna för att använda dem till att uppfylla riksdagens beslut att minska de klimatpåverkande utsläppen med 40 procent till 2020.”  Problemen handlar om de så kallade CDM-projekten, som länge har kritiserats av miljörörelsen. Tanken är att rika länder betalar för utsläppsminskningar i andra länder, och sedan får tillgodoräkna sig minskningarna hemma. Företagen som gör minskningarna får också ersättning. Tanken är att det på ett billigt sätt ska skapa stora utsläppsminskningar. Problemet är bara att det skapar motiv för företag att skapa så mycket utsläpp som möjligt, för att sedan få betalt när de minskar utsläppen, vilket också är det problem som har observerats.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.