Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Rekordökning av koldioxidutsläpp

  Nya siffror visar på att utsläppen av förbränningen av fossila bränslen nu ökar mer än någonsin. Den lilla dippen 2009 års ekonomiska kris medförde åts upp av de första kvartalet 2010, ett år som ser ut att gå till historien som det år vi visste mest om krisen men lät bli att göra något åt saken. Detta förutsatt att 2011 inte blir ännu värre.

  Den nya rapporten, från Global Carbon Project, publicerades som ett underlag inför samtalen i Durban, där förhandlingarna om ett nytt avtal ser ut att ha stannat av en smula då klyftan mellan industriella och utvecklingsländer gör sig påmind. USA har exempelvis hotat att dra in sitt bistånd till de utsatta länder som vill se ett nytt bindande avtal på toppmötet. Kina har, till skillnad från tidigare möten, varit mer aktiva med att ett bindande avtal kan vara något de själva kan tänka sig skriva på.
  2010 ökade de totala utsläppen från förbränningen av fossila gaser med hela 5.9 procent. Sedan Kytoto-protokollets antogs, år 1990, har utsläppen av koldioxid ökat med 49 procent, vilket motsvarar en årlig ökning på runt 3.1 procent.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.