Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Republikaner försöker stoppa utsläppsreglering

  Republikanerna har sedan sitt övertag av det amerikanska representanthuset knappast gjort särskilt mycket nytta. Man började med att stänga kommittén för global uppvärmning och det följde man sedan upp med att blockera finansiellt stöd till allt som går att koppla till en Cap and Trade-lagstiftning.

  Den amerikanska miljöskyddsmyndigheten EPA klassade dock koldioxid som en pollutant, ett hälsofarligt ämne, och fick därmed rätten att sätta utsläppstak vilket de genast började skissa på. För många blev en icke-politisk myndighet helt plötsligt det enda hoppet för en riktig amerikansk miljöpolitik.

  Nu kommer dock ett republikanskt förslag som skulle innebära att EPA förlorar all sin rätt att reglera utsläpp från bland annat fabriker och annan näringsverksamhet. Sedan tidigare har republikanerna föreslagit ett moratorium på två år innan EPA skulle få någon rätt att reglera utsläpp.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.