Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ringhals krånglar fortfarande

  Kärnkraftsreaktorn Ringhals 2 har nu stått still i tio månader, men är fortfarande inte igång. På torsdag var det meningen att reaktorn skulle tas i bruk igen, men nu verkar det bli ytterligare förseningar, rapporterar dagens indusri

  Det var i förra året april som Ringhals två drabbades av en brand inne i kärnkraftsreaktorn. I början sades det att det var en mindre brand, men det visade sig senare att kärnkraftverket mörkat omfattningen av branden. Skadorna var så pass stora att de har tagit tio månader att åtgärda, och planen var att öppna kärnkraftverket igen nu på torsdag. Återigen har Ringhals dock blivit försenat och exakt när kärnrkaftverket kan tänkas komma igång är fortfarande oklart. Uppstarten har redan skjutits på flera gånger, energiminister Anna-Karin Hatt sade exempelvis att hon räknade med att kärnkraftverket skulle vara igång under vintern. Så blev det uppenbarligen inte, besked om när Ringhals eventuellt kan komma igång igen väntas på torsdag.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.