Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Romneys taktik: håna miljöpolitiken

  Den republikanska presidentkandidaten Mitt Romney trappar nu upp kampen om USA:s miljöpolitik inför slutspurten av valkampanjen. Han anklagar nu Obama för att föra ett ”krig mot kol” och menar att USA ska fortsätta använda all den kol landet har. 

  Romneys krig mot klimatet fortsätter

  Republikanerna har ett välkänt track-record som motståndare både till klimatforskningen i sig och till en mer aktiv klimatpolitik. Supermiljöbloggen har tidigare kartlagt de republikanske presidentkandidaternas syn på klimatforskningen. En av få som faktiskt trodde på klimatförändringarna och på den mänskliga påverkan av klimatet var Mitt Romney, men nu har även han tvingats backa från den ståndpunkten.

  Republikanerna har sedan tidigare även gjort sig kända för att vilja stoppa utsläppsreglering, tro att Gud ska rädda klimatet, vilja dra in stödet till IPCC, och att helt vilja avskaffa USA:s naturvårdsmyndighet.

  Nu fortsätter republikanernas korståg mot klimatet. Återigen är det naturvårdsmyndigheten man attackerar. Mitt Romney menar att naturvårdsmyndigheten ”dödar jobb” och att myndigheten tänjer på gränserna för vad en myndighet borde syssla med.

  Denna retorik är den del av Romneys kampanj om att Obama för ett ”krig mot kol”. I en kampanjvideo säger Romney:

  – Vi har 250 år av kol. Varför skulle vi inte använda den?

  Supermiljöbloggen kan nu unikt avslöja svaret på Romneys fråga: För att vår planet värms upp och att klimatförändringarna som detta för med sig kommer att få katastrofala följder för mänskligheten.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.