Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Rwanda prioriterar miljön

  I efterdyningarna av de brutala inbördeskonflikterna i början av nittiotalet led Rwandas regnskogar stora nederlag. Med nästintill en miljon återvändande flyktingar tog man bort ett avskogningsförbud för att kunna ge dem boende. I nationalparken Gishwati har till exempel regnskogen minskat från 28 000 till 700 hektar. De vilda djuren i området har också lidit svårt och antalet har sjunkit kraftigt.

  Men nu har landets miljöminister Stanislas Kamanzi fått nog. Han presenterar en plan som ska garantera skogar, floder och stoppa markförstöringen till år 2035. Befolkningen tros fördubblas inom de närmsta 30 åren och därför är denna miljöplan en akut överlevnadsfråga. Hassan Partow, från FN:s miljöprogram, menar att Rwanda aldrig kommer kunna bekämpa fattigdomen utan att återställa landskapet. Han menar också att det här är första gången ett utvecklingsland gör en sådan här förpliktelse och beskedet tas emot mycket positivt.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.