Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ryska vargar möjlighet redan i år

  Andreas Carlgren sade tidigare att han ville sätta ut vargvalpar från de svenska djurparkerna men efter att ha fått skarp kritik från djurparkerna ångrade han sig och han verkar nu ha vänt blicken mot Ryssland. Jordbruksverket utreder nu möjligheterna att sätta ut ryska vargar redan i år. I Ryssland föder man bla. upp vargar under semi-vilda förhållanden och de har tidigare placerats ut med goda resultat. Innan man kan gå så långt att man placerar ut några individer måste man dock vara säkra på att de är helt friska.

  Anledningen till att det är så bråttom för Sverige att placera ut vargar är att EU-kommissionen tidigare har kommit med stark kritik mot den vetenskapliga grunden för den svenska vargjakten och nu till och med börjat bereda fallet för Europadomstolen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.