Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Så försöker Naturvårdsverket dölja utsläppsökningen

  Vi rapporterade tidigare idag om att de svenska utsläppen för 2010 ökade med motsvarande 10.99 % jämfört med föregående år. Ökningen är unikt historiskt och de svenska utsläppen har inte varit så höga sedan 2006.

  Men i Naturvårdsverkets pressmeddelande målas en annan bild upp. Ingenstans går siffran 11 % att finna och även om utsläppssiffrorna för 2011 står utskrivna så måste man gå in i de bifogade utsläppstabellerna för att finna hur höga utsläppen var tidigare år.
  Man ska inte titta på enskilda år, utan det är den långtgående trend som är intressant. Vi ska genomföra en kontrollstation 2015 för att se över utsläppsminskningarna till 2020, kommenterar Lars Westermark, chef för enheten luft och klimat på Naturvårdsverket när Supermiljöbloggen kontaktar honom.
  Anledningarna till utsläppsökningarna 2011 uppger han var en kombination av flera saker. En stark ekonomisk återhämtning, två väldigt kalla vintrar och kärnkraftverk som stod stilla innebar gemensamt att utsläppsökningarna blev så pass stora som de blev.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.