Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Så kan du påverka klimatmötet

  Klimatförhandlingarna kritiseras ofta för att vara exkluderade för allmänheten. För att ge personer från hela världen, som kanske inte har möjlighet att ta sig till COP17 i Durban, möjlighet att påverka förhandlingarna presenterar CNN nu ett nytt spännande initiativ.

  Initiativet CNN Ecosphere samlar inför och under mötet in åsikter från twitter för att kunna presentera dessa för förhandlare på plats. Alla twitterinlägg som innehåller #cop17 samlas på en kampanjsida. Där grupperas och visualiseras inläggen i form av digitala träd. De ämnen som har flest inlägg växer sig störst. Under klimatmötet kommer en bok med alla inläggen tasfram och överlämnas till delegaterna.
  – Vi påverkas alla av klimatförändringarna på ett eller annat sätt, men alla får inte delta i diskussionen på samma villkor. Medinitiativet CNN Ecosphere vill vi föra människors åsikter och tankar från hela världen närmre beslutsfattare och mötesdeltagare, så att även deras röster hörs i debatten, säger Lidija Ilic på CNN International.

  Alla som använder twitter kan vara med och påverka innehållet på sajten och i boken.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.