Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Så kan norden göras klimatneutralt”

  En ny rapport från internationella energiorganet IEA har tittat på hur de nordiska länderna kan ställa om till ett koldioxidfritt energisystem till senast 2050. Det är fullt möjligt att genomföra säger rapporten, men det kräver stora satsningar.

  Bild: CW MGary

  Det handlar om energieffektivisering samtidigt som vi bygger ut det förnybara. En stor satsning på bland annat vindkraft behövs säger rapporten, vindkraften bör stå för 25 % av energin 2050 menar IEA. De trycker också på behovet av samarbete mellan länderna, så att vi enkelt kan exportera och importera el mellan länderna. Rapporten hävdar dock att CCS-teknologi spelar en viktig roll, och att en större andel av nordens energi ska komma från kärnkraft år 2050 än idag, vilket förmodligen gör att rapporten framstår som lite mindre lockande hos en del miljövänner.

  Rapportens sammafattning
  Hela rapporten

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.