Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Så lite pratar partiledarna miljö – hela listan

  Naturskyddsföreningen har under två år analyserat hur ofta de olika partiledarna nämner miljörelaterade ord. Miljöpartiet är det parti som använder orden oftast medan kristdemokraterna och sverigedemokraterna ligger längst ner på listan. Det framkom på en presskonferens under morgonen. 

  MP:s språkrör leder tävlingen. Vem tar upp kampen?

  Genom att titta på tal där partiledarna själva kan välja innehållet i det de säger har Naturskyddsföreningen kommit fram till sina resultat. Man skiljer dessa tal från till exempel partiledardebatter i TV där det är programledarna som bestämmer debattämnen.

  Skillnaden i hur ofta partiledare använder miljörelaterade ord är förhållandevis stor. Miljöpartiet leder ganska så stort med 225 nämnda ord, medan socialdemokraterna hamnar på 80 och moderaterna inte ens kommer upp i 20. Noterbart är också att Centerpartiet, som kallar sig för Alliansens gröna röst kommer upp i 89 ord de senaste två åren. På jumboplatserna hittas sverigedemokraterna (5, BONUS: läs SMB:s granskning av SD:s miljöpolitik) och kristdemokraterna (3).

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.