Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Så mycket kan Sverige få betala för vargjakten


  EU-kommissionen har tröttnat på att länder som Sverige ignorerar EU:s direktiv och har därför börjat ta till hårdhandskarna för att komma till rätta med problemet.
  Därför höjde de i förrgår bötesbeloppet för Irland som sedan tidigare dömts för att ha brutit mot EU:s miljökonsekvensbeskrivningsdirektiv.

  Irland måste nu betala 4000 euro om dagen från och med EU-domstolens första beslut och 33 000 euro per dag från och med nästa dom. Irland dömdes redan år 2008 av EU-domstolen och måste därför betala minst 30 miljoner kronor i böter.

  EU:s miljökommissionär beslutade tidigare i år om att anmäla Sverige för brott mot EU:s miljölagstiftning och om det är så att Sverige fälls riskerar vi att precis som Irland få betala saftiga böter.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.