Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sämst på klimatförhandlingarna – kan du gissa vilka som ”vann” priset?

  Priset som årets fossil har delats ut, och i år delas förstaplatsen av en flerfaldig världsmästare och en ny uppstickare! 

  Kanada och Nya Zeeland vinner pris
  som årets fossil

  För femte året i rad delar Climate Action Netork ut priset som årets fossil till Kanada, som imponerar i sitt konsekventa motstånd mot allt vad konstruktiva klimatförhandlingar heter. Deras avhopp från Kyotoprotokollet (som de inte följde även när de var med), och deras stora satsningar på klimatvidrig oljesand försäkrar dem en plats högst upp på prispallen även detta år.

  Men den regerande mästaren utmanas i år av uppstickaren Nya Zeeland som trots avsaknaden av oljesand har lika höga utsläpp som Kanada, och som ignorerat både politiska och vetenskapliga realiteter på ett exceptionellt själviskt sätt, enligt juryn. För detta belönas även Nya Zeeland priset som årets fossil, medan Ö-länderna som är Nya Zeelands grannar får betala priset när de sjunker allt djupare ned i havet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!