Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sänkt skatt på smutsigt diesel – resultat av lobbyism?

  Precis som Supermiljöbloggen tidigare rapporterat vill regeringen sänka skatten på så kallat Europadiesel. Nu kommer det uppgifter om att förslaget kan vara ett resultat av lobbyism från oljebolaget Statoil.

  Det började år 2006 då Statoil startade en internetkampanj för Europadiesel. Europadiesel började då synas mer och mer i riksdagsprotokollen. Flera förslag om skattelättnader har lagts sedan dess.

  Nu kom alltså ytterligare ett, denna gång från moderaterna Ann-Britt Åsebol och Lars Beckman. Men:

  Motionen är i stora delar kopierad från Statoils kampanjbroschyr ”Kom 3% längre”. Det mesta av texten har tagits ordagrant. Ändå menar Lars Beckman (M) att det inte ligger någon lobby bakom hans beslut och att han inte minns var han hämtade informationen.

  Nu verkar det som om SD kommer att få den avgörande rösten.

  Moderater har tidigare varit i blåsväder när det handlar om deras relation till oljebolag. Senast ut var Sofia Arkelsten.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!