Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Satsning på förnybart ger bättre ekonomi

  Ett gäng analytiker på Google ville ta reda på vad nya uppfinningar inom förnybar energi skulle betyda för ekonomin. De fann att energiuppfinningar kan ge mycket goda avkastningar för ett företag, stimulera ett lands BNP, skapa jobbtillfällen och minska koldioxidutsläppen. I det långa loppet kommer även privata energikonsumenter att spara pengar. Däremot skulle det bara minska utsläppen med 13 procent. Veckans affärer rapporterar:

  Bill Weihl och Charles Baron som ingick i Googles energiteam som undersökte frågan och fann att om politikerna tar förnyelsebar energi på allvar så går det att spara betydliga summor varje år och samtidigt stimulera ekonomin. Med USA som exempel fann de bland annat att BNP kan stärkas med uppemot 240 miljarder dollar per år, att över 1 miljon jobbtillfällen kan skapas och att oljekonsumtionen kan minska med drygt 1 miljon fat per år. Det skulle också betyda att koldioxidutsläppen minskar med 13 procent fram till 2030.

  Att räkna på vinster av framtida satsningar och eventuella uppfinningar torde vara svårt. Det går nämligen inte att veta hur effektiva framtida förnybara energikällor skulle kunna vara. Trots detta verkar det vara uppenbart att det bara för gott med sig att satsa politiskt på den förnybara energin.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.