Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Senaste gymtrenden – från återvinning till återspinning

  Supermiljöbloggen har spanat in de allra senaste trenderna inom ekoträning och funnit ett mycket spännande genombrott – en gymlösning som inte bara släpper ut mindre gifter och växthusgaser utan faktiskt skapar ny energi. Efter återvinningsbara yogamattor, vattenflaskor fria från miljögiftet BPA och ekologiska träningskläder kommer nu nämligen spinningscyklar och löpband med generatorer.

  ELLE skriver om fenomenet i sitt senaste nummer och rapporterar att Ridgesfield fitness club i Connecticut och gym i New York och Washington DC är först ut men att medvetna gym i Stockholm inte lär bli sena att haka på. På ett år skall en sal med 20 spinningcyklar enligt samma källa producera 3,6 megawatt. Det är tillräckligt för att värma upp 72 hem. Mer information finns att hämta på Egreenrevolution.com.
  Efter detta fynd ställer sig Supermiljöbloggen frågande på två punkter: Vad skulle tekniken betyda väl utbyggt på alla potentiella energikällor i samhället och med ett väl utbyggt smartgridsystem? Och vad kommer nu att hända med alla miljövänner när gym inte längre kan bortförklaras som ”waste of energy”?

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!