Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sex av tio fortsätter med Bisfenol A

  Många har varnat för den potentiellt hälsofarliga kemikalien Bisfenol A. Trots detta fortsätter en klar majoritet av de nordiska plastproducenterna att använda sig av ämnet.

  Efter att alarmen kring Bisfenol A duggat tätt under 2010 har flera länder infört ett förbud av kemikalien. Bland annat har det sagts att den kan framkalla beteendestörningar hos barn. Det är främst i olika typer av plastprodukter som ämnet finns i. Men hälsoeffekterna är inte helt klara ännu. Det pågår fortfarande flera utredningar om Bisfenol A.

  Nu har i alla fall Miljöaktuellt ringt runt till olika plastproducenter i de nordiska länderna. Resultatet blev att sex av tio tillverkare fortfarande använder sig av Bisfenol A som vanligt. Det är endast två tillverkare som stoppat ämnet helt.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.