Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Sex av tio tror att det är försent att stoppa klimatförändringar

    Konsumentföreningen Stockholm (KSF) har låtit Novus göra en opinionsundersökning om hur folk ser på framtiden.
    Novus har tillfrågat 1 047 personer och 63 % ”tror inte att människan kommer förmå att hejda växthuseffekten så att ödesdigra effekter undviks”. Undersökningen gjordes innan IPCC s dystra rapport kom i april.
    Bland de som är mer positiva än genomsnittet (37 %) finns framförallt personer som tjänar över 600 000 kr/år (42 %) och de som är i åldern 30-49 år (41 %). Tre fjärdedelar av de tillfrågade tycker också att skatter och andra ekonomiska styrmedel för att begränsa miljöpåverkan är en bra idé.
    På en annan, inte helt orelaterad fråga, svarade 28 % att de kan tänka sig att äta larver och insekter som proteinkälla i framtiden.
    Hela undersökningen finns att läsa här.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.