Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Shells supervinst: 17 miljoner i timmen

  Oljeföretaget Shell har haft det tufft i media den senaste tiden. I höstas avslöjades företagets smutsiga PR-strategi riktad mot NGO:s, bjudresorna för riksdagspolitiker och att företaget infiltrerat den nigerianska staten. Och då har vi inte ens nämnt de hårt kritiserade planerna på att borra efter fossilgas i Skåne eller anklagelserna om inblandning i mordet på den nigerianske människorättsaktivisten Ken Saro-Wiwa.

  Trots detta gör Shell en vinst på 124 miljarder kronor för 2010. Eller 17 miljoner kronor i timmen. Detta är en fördubbling mot 2009.

  Förra veckan fick Shell utstå hård kritik i en hearing i det nederländska parlamentet. Organisationer som Amnesty International och Friends of the Earth uppmanade då parlamentsledamöter att agera mot Shell, som har ett av sina huvudkontor i Nederländerna. Anklagelserna handlar bland annat om människorättsövergrepp och omfattande miljöförstöring.

  Nästa vecka väntas mer kritik. Då släpps en FN-rapport som granskat hur stora naturområden i Nigeria förstörts av spillolja, samma områden som Shell verkar i.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.