Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Skandalen: Ek öppnar för försäljning av utsläppsrätter

  Lena Ek öppnar upp för försäljning av utsläppsrätter

  Tidigare har centern och moderaterna tvistat i frågan om att sälja Sveriges utsläppsrätter till andra länder. Nu tycks centern ha svängt i frågan och miljöminister Lena Ek öppnar idag upp för en eventuell försäljning.

  Sverige har idag ett överskott av utsläppsrätter. Inom ramen för FN:s och EU:s utsläppshandel finns möjlighet att sälja dessa, vilket i praktiken innebär att alla de framsteg Sverige gjort med utsläppsminskningar försvinner och koldioxiden släpps istället ut i andra länder.

  Tidigare har finansminister Anders Borg och dåvarande miljöminister Andreas Carlgren varit oense om hur man ska behandla utsläppsrätterna. Moderaterna har flaggat för en försäljning medan centern har velat annullera utsläppsrätterna. Men nu verkar centern alltså svängt i frågan, i alla fall om man läser mellan raderna. Till DN säger Lena Ek:

  – Jag delar heller inte Riksrevisionens bedömning att vi inte klarar de nationella delmålen om vi inte annullerar våra överskott. Den lösning jag ser är att EU gemensamt höjer ambitionsnivån till att sänka utsläppen med 30 i stället för 20 procent fram till 2020, säger miljöministern.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!