Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Skiffergas verkar inte bli någon europeisk succé.

  Vi har tidigare skrivit om europeiska satsningar på att utvinna gas ur skifferbäddar med hjälp av s.k. fracking, en metod som blivit både framgångsrik och kontroversiell i USA. Storbritannien är det första europeiska landet där skiffergas exploateras kommersiellt och det är kanske inte ett helt orimligt antagande att framgång eller misslyckande där kommer ha stor betydelse för hur industrin utvecklas i resten av Europa. Nu verkar det iallafall som att en tung investerare, Deutsche Bank, tvivlar på att skiffergas kommer bli någon succé i Europa. Banken menar att storleken på den aktuella brittiska fyndigheten överskattats samt att den högre befolkningstätheten och andra minerallagar jämfört med USA talar emot att skiffergas kommer bli en lika stor grej i Europa som i USA.

  Även i USA verkar vissa börja tvivla på att skiffergasen kommer fortsätta vara en viktig faktor i framtidens energisystem.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.