Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Skogsbolag misstänks för miljöbrott.

  Nerikes Allehanda rapporterar att skogsbolaget Stora Enso misstänks ha begått ett miljöbrott genom att fälla träd, gallra, dikesrensa och vidta andra skogsbruksåtgärder inne i två naturreservat i Hällefors kommun.
  Det var i somras som en handläggare på länsstyrelsen upptäckte att någon hade avverkat alla träd med reservatsmarkering i kanten av Ställbergsmossens naturreservat. Senare upptäcktes också bland annat gallring och dikesrensning i Västeråsmossens naturreservat. I vissa typer av reservat är det tillåtet med olika former av skogsbruk men just i det här fallet var dom upptäckta åtgärderna ett brott mot reservatsbestämmelserna och ingen dispens hade sökts för att göra något undantag från bestämmelserna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.