Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Smartare elförbrukning med timmätning


  Den som är informerad kan göra medvetna val. Svenskarna är positivt inställda till att få mer information om hur de förbrukar el och när priset är högst och lägst. 


  En undersökning som företaget Maingate gjort visar att 83% av svenskarna skulle förändra sitt beteende och sin elkonsumtion om de fick mer detaljerad information om den, till exempel genom ett mejl eller sms.
  Att visualisera och förklara hur elförbrukningen ser ut är ett sätt att göra den tydlig. Företagets VD Baard Eilertsen har själv installerat en detaljmätare för sin el, vilket gjort honom och familjen mer medvetna. Till DN säger han:

  Jag märker att hela familjen har ändrat förbrukningsbeteende. Jag kunde se hur mycket tv:n, datorn och tv-spelet drog när det stod på standby. Nu har vi skaffat grenuttag med en strömbrytare och slår av allt helt.

  Att införa timmätning skulle gå lätt i Sverige, eftersom den nödvändiga utrustningen i princip redan är installerad i hemmen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.