Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  SMB Tipsar: Underkastelsen

  100 000 kemikalier används dagligen i världen. I Stefan Jarls film ”Underkastelsen” intervjuas experter om effekterna av kemikalierna och skådespelerskan Eva Röse låter testa sitt blod för kemikalieinnehåll.

  Den moderna tillvaron är full med kemikalier. De finns i vårt schampo, vår mat, våra kuddar, i naturen och på platser vi inte ens kan tänka oss. Många är till vår nytta, men det är också mycket vi inte vet. Vad händer när man kombinerar flera kemikalier med varandra? Vilka är skadliga att ha i kroppen? Av alla de kemikalier vi använder är bara en bråkdel ordentligt testade. Vad händer med oss när vi får i oss dem? Ingen vet, men filmen gör ett försök att problematisera vår kemikalieanvändning.

  Det är SVT Dokumentärfilm som visar filmen samtidigt som detta inlägg skrivs. Den finns att se fram till 6 februari på SVT Play.

  Filmen har också en egen hemsida.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.