Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Snabbare vattenhöjning vid USAs östkust

  En nyligen utförd undersökning gjord av United States Geological Survey (USGS) visar att USAs östkust är extra utsatt för vattenhöjningar med mätningar upp till 3-4 gånger högre än det globala värdet. Sedan 1990 ligger det globala värdet enligt undersökningen på 0.6 till 1.0 mm per år, medan vattennivån i det berörda området årligen hade höjts med 2.0 till 3.7 mm.
  Flera av USAs tätbefolkade städer ligger längs med kusten och mest påverkade kommer områdena från Cape Hatteras i North Carolina till Boston i Massachusetts vara. Redan idag är många av dessa städer utsatta av förödande översvämningar vid endast lågintensiva stormar.
  USGS spekulerar i att avsaktandet av golfströmmen ligger bakom den östamerikanska vattenhöjningen. I sin tur tros golfströmmen saktas ner på grund av förändringar i vattentemperatur, salthalt och densitet i Nordatlanten. Dessa är några aspekter som påverkar att vattenhöjningen inte ser likadan ut överallt, en annan är landrörelser.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.