Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Staden som välkomnar bin

  Foto: vancouverconvention

  I sommar satsar Helsingborg på att bli den bästa staden för bin. Genom att låta institutioner och företag hyra bikupor som de kan placera ut på sina tak hoppas man kunna hjälpa stadens bi-invånare.

  Hur skapas en bra stadsmiljö med biologisk mångfald? Supermiljöbloggen berättade nyligen om stadsodlingen i Sundbyberg, och nu startar ett projekt i Helsingborg med förhoppningen om att få in fler bin till staden.

  Samarbetar med biodlare

  Skånes biodlarförening kommer finnas tillgängliga som stöd, med erfarna biodlare som ska se till att bina kommer på plats och att de får regelbunden tillsyn. Cecilia Liljedahl, som leder projektet Bee-best, säger i en intervju med Lokaltidningen Helsingborg, att tanken är att göra staden till Sveriges bästa bistad.

  Staden och bina är beroende av varandra

  Om projektet lyckas kanske fler städer följer efter. Eftersom bin tillhör en hotad art behöver de all hjälp som de kan få – och stadsmiljön kan bli deras räddning. Där finns bättre förutsättningar eftersom bina kan söka sig till blommande trädgårdar och stadsodlingar. Men bina är också minst lika viktiga för stadens biologiska mångfald.

  Läs mer om biodling i stadsmiljö:
  Bin fixar vår färgglada mat

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.