Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Statliga Sveaskog erkänner misstag

  Efter den senaste tidens avslöjanden om dålig miljöhänsyn i skogsindustrin erkänner nu statliga skogsbolaget Sveaskog att man gjort flera misstag.

  Sveaskog har tidigare ifrågasatt uppgifter om att bolaget har avverkat skyddsvärd skog. Nu lägger Kaliber ut nya uppgifter som bekräftar att Sveaskog vid sex tillfällen har avverkat skog som är skyddsklassad enligt den miljöcertifiering som bolaget har lovat att följa.

  Detta har fått Sveaskog att erkänna att man gjort misstag, när det gäller en rad skogsområden:

  – De som vi har haft kännedom om har vi också kommenterat på vår hemsida och där kan var och en gå in och titta på Sveaskogs hemsida.

  Där står det bland annat:

  ”Vi har av misstag avverkat både naturvärdesträd och nyckelbiotoper och ibland är körskadorna större än vad som kan anses ofrånkomligt i ett rationellt skogsbruk, misstag som vi beklagar och anstränger oss mycket för att undvika.”

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.