Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Statsministerns klimatengagemang ifrågasätts på nytt

  I ett öppet brev till Fredrik Reinfeldt skriver 20 representanter från näringsliv och civilsamhälle att Sverige borde agera för att EU ska minska utsläppen med minst 50 procent till år 2030.
  Representanter från bland annat Naturskyddsföreningen, Polarbröd, Stena Renewable och Push Sverige skriver i ett öppet brev till statsministern att regeringen borde ställa sig bakom tre bindande mål för EU fram till 2030:
  • minst 50% utsläppsminskningar
  • minst 40% förnybar energi med nationella bindande mål
  • minst 40% energieffektivisering
  Linda Burenius Magnusson, vd på O2 Vindel, ett av företagen som skrivit under brevet, säger till Dagens opinion att regeringens position ännu inte är officiell:
  – Vi vet inte riktigt vad ambitionerna är ännu. De har inte kommunicerat det, vilket är väldigt olyckligt eftersom den här diskussionen pågått under en längre tid.
  Stefan Henningsson från Världsnaturfonden, en av de miljöorganisationer som undertecknat brevet, säger till Svenska dagbladet att det finns en majoritet i den svenska riksdagen för tre mål, men att det verkar som att Kristdemokraterna och framför allt Moderaterna sätter sig emot:
  – Moderaterna har oerhört låga ambitioner. Om Sveriges officiella linje blir ett enda bindande mål med så låga ambitioner för utsläppsminskningar så är det skandalöst.
  ***
  Läs också:
  Rockström: ”Det är pinsamt”

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.