Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Stockholmarna föredrar gågata

  Urbanisma, en förening som arbetar med att främja hållbar stadsbyggnad och infrastruktur, har låtit SKOP genomföra en opinionsundersökning om hur många som vill att Götgatan i Stockholm ska fortsätta vara en gågata. En förkrossande majoritet föredrog gågata före bilgata.

  Idag är Götgatan en av Stockholms mest omtyckta och attraktiva gator. Den ligger mitt på söder och den trafikeras inte av några bildar. I opinionsundersökningen som Urbanisma låtit genomföra visar det sig att hela 84 procent av länets befolkning vill ha kvar gatan som gågata. I Stockholms stad är siffran ännu högre – 89 procent. Dessutom var de som svarade positiva till gågata oavsett vilken politisk färg de hade. Se film nedan:

  Starkt stöd för Götgatan som gågata from Urbanisma on Vimeo.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.