Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Stora bidrag till kraftverk som inte lever upp till miljökraven

  Småskaliga vattenkraftverk är ofta skadliga mot miljön och 95 % av de småskaliga vattenkraftverken i Sverige lever inte upp till dagens miljökrav. Trots detta får producenterna för dessa verk elcertifikat motsvarande miljonbelopp i bidrag. TV4 nyheterna har gjort en granskning som visar hur det ligger till med miljötillstånd hos de småskaliga vattenkraftverk som fått elcertifikat. 56 % tilldelas företag som inte har tillstånd alls att bedriva vattenverksamhet eller som saknas i myndigheternas register. Bara 2 % av de som får elcertifikat lever upp till dagens miljölagar. Det är energimyndigheten som delar ut certifikaten och generalsekreteraren Tomas Kåberger säger så här om kritiken:

  Jag tror att när lagstiftarna beslutade om att instifta elcertifikaten då trodde man nog att de vattenkraftverk som fanns var vattenkraftverk som hade entydiga tillstånd. Och vi fick inte i uppdrag att göra någon sådan prövning.



  Bildkälla: wikipedia

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.