Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Stora brister i slutförvarsansökan menar miljöorganisationer

  Flera miljöorganisationer riktar kritik mot kärnkraftsindustrins förslag om att ordna ett slutförvar för kärnavfall i Forsmark. Nu kräver miljöorganisationerna omfattande kompletteringar.

  Svensk kärnbränslehanterings förslag om slutförvar har nu varit ute på remiss, och naturskyddsföreningen och miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning (MKG) riktar kritik mot förslaget på flera punkter. Organisationerna är kritiska till att man föreslå förvara kärnbränslet i Forsmark, utan att ha ordentligt undersökt alternativa platser för slutförvaring. Kritik riktas också mot att förvaringsmetoderna inte har undersökts tillräckligt, bland annat i frågan om djupa borrhål för slutförvaring, och emot att miljöorganisationerna i nuläget inte får tillgång till all grunddata, vilket gör det omöjligt att kritiskt granska kärnkraftsindustrins påståenden. Utifrån detta kräver naturskyddsföreningen och MKG att omfattande kompletteringar till kärnkraftsindustrins utredning görs, något som skulle ta flera år.

  Läs MKGs pressmeddelande här

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.