Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Storstadsbor prioriterar miljö högt


  Miljöfrågor hamnar högt upp på listan av vad storstadsbor vill förbättra i sin omgivning. Det visar en undersökning som Supermiljöbloggen tagit del av.

  Utredningen, utförd av Tyréns, konsultföretag med fokus på stadsbyggnad, täckte en rad olika frågeställningar kopplat till stadsbyggnad. En av frågeställningarna var vad storstadsbor ville förbättra i deras omgivning i förhållande till nuvarande funktion, egenskap eller utbud.

  Här visade det sig att miljöfrågorna var högt prioriterade. Nummer ett på listan var ”Kollektivtrafiken har god kapacitet, det blir inte alltför trångt i rusningstid”, nummer två var ”Mitt hus har byggts med så liten klimatpåverkan som möjligt” och nummer fyra var ”Det är lite biltrafik i innerstaden, i rusningstrafik, en vanlig dag”.

  Mer förvånande var kanske att färre personer ville vara med och betala för miljöåtgärder. Här kan man istället se att fler vill betala för en bra vård och omsorg. Se hela listan nedan:

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.