Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Strid om fiskeavtal med Marocko

  Regeringen, som tidigare har sagt nej till att EU sluter ett fiskeavtal med Marocko har nu ändrat sig och röstade ja i miljö och jordbruksutskottet i förrgår. Samtliga oppositionspartier hade dock en annan uppfattning, och därmed lyckades regeringen inte samla en majoritet för sitt förslag. Frågan går därför vidare till Eu-nämnden för avgörande, skriver aftonbladet.

   
  Vänsterpartisten Jens Holm rapporterade redan för en vecka sen att regeringen skulle rösta ja till ett avtal med Marocko. Anledningen Enligt Eskil Erlandsson ska regeringen ha fått in skrivningar om att intäkterna ska komma västsaharierna till del. Kritikerna menar dock att Marocko för det första inte har någon rätt att förhandla om fiskevatten som av FN erkänns tillhöra Västsahara, och att effekterna istället riskerar att bli överfiske som drabbar både miljön, och det lokala fisket

  Frågan ska behandlas igen i EU-nämnden, men så länge motståndet består i den samlade oppositionen så kommer regeringen ändå att få driva en linje om innebär ett nej till fiskeavtal med Marocko

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.